2645041101 6976563624 Εγκλούβη, Λευκάδας
Search Close
hero image
 
 
 
ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ
ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ | Παραγωγή & Εμπορία Οσπρίων Λευκάδα - Φακές Εγκλουβής


Στην επιχείρησή μας “ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ” η οποία βρίσκεται στην Λευκάδα και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Εγκλουβή, παράγουμε και σας προσφέρουμε όσπρια που ξεχωρίζουν για την γεύση τους αλλά και για την άριστη ποιότητά τους.

Με αγάπη για τα προϊόντα που προσφέρει η ελληνική φύση και με υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης, σήμερα παράγουμε με παραδοσιακούς τρόπους φακές Εγκλουβής, ρεβύθια, φάβα, μπιζέλια και λαθούρι.

Τα όσπριά μας διατίθενται χύμα, εκτός από τις φακές Εγκλουβής που διατίθεται σε συσκευασία 500gr αλλά και χύμα. Υπάρχει η δυνατότητα αποστολής σε όλη την Ελλάδα. 
 

 


 

 
ΣΕ ΕΜΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:

Τα όσπρια αποτελούν μια ιδιαιτέρως θρεπτική τροφή, λόγω κυρίως των πρωτεϊνών που διαθέτουν, έτσι ώστε η κατανάλωσή τους μπορεί να υποκαταστήσει την κατανάλωση κρέατος.
 

 


 

 
Φακές Εγκλουβής
Οι φακές Εγκλουβής παράγονται μόνο στο ορεινό χωριό Εγκλουβή της Λευκάδας. Αποτελούν τον πιο παλιό σπόρο φακής που έμεινε αναλλοίωτος στα χρόνια και δείγμα του φυλάσσεται στο Διεθνές Κέντρο Αγροτικής Έρευνας. Καλλιεργούνται με τον ίδιο τρόπο από γενιά σε γενιά και δεν χρησιμοποιούνται κανενός είδους χημικά λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα κατά την διάρκεια της παραγωγής.

Είναι μικρές σε μέγεθος, λεπτόφλουδες, έχουν ανομοιόμορφο σχήμα και το χρώμα τους είναι πιο ανοιχτόχρωμο από τις κλασικές .Έχουν διακριθεί παγκοσμίως για την γεύση τους την οποία χαρακτηρίζουν γλυκιά, και σε ισορροπία με τις γήινες νότες του οσπρίου.

Αποτελεί πλούσια πηγή υδατανθράκων, φυσικών πρωτεϊνών, φυτικών ινών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Αποτελούν πηγή ασβεστίου και σιδήρου. 

Οφέλη:
- Ασκεί σημαντική καρδιοπροστατευτική δράση
- Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος
- Βοηθά στην ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης αίματος
 
Tips: Με την προσθήκη βιταμίνης C (σάλτσα ντομάτας, πιπεριές, χυμός λεμονιού, μπρόκολο κ.α) αυξάνεται η απορρόφηση του σιδήρου. Ενώ με την προσθήκη ασβεστίου (τυρί) μειώνεται η απορρόφησή του. Επίσης και με την προσθήκη ξερού κρεμμυδιού και τον συνδυασμό σαρδέλας και ελιών επιτυγχάνουμε την αύξηση της απορρόφησης σιδήρου.
 
 
 
Ρεβύθια
 
 
 
 
Λαθούρι - Φάβα
 
 
 
 
Μπιζέλια
 
 
 
 
 
Από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας έως σήμερα αυτό που επιδιώκουμε είναι να προσφέρουμε στους πελάτες - συνεργάτες μας ξεχωριστά προϊόντα που χαρακτηρίζονται για την ποιότητα αλλά και τις ανταγωνιστικές τιμές τους.
 

 


 

 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

για οποιαδήποτε απορία σχετική με τα προϊόντα μας ή για
να μας δώσετε την παραγγελία σας.