2645041101 6976563624 Εγκλούβη, Λευκάδας
Search Close
hero image
 
 
 
ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ
Παραγωγή & Εμπορία Οσπρίων Λευκάδα - Φακές Εγκλουβής


Η επιχείρησή μας “ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ” η οποία βρίσκεται στην Λευκάδα και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Εγκλουβή, αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται για περισσότερα από 80 χρόνια με την καλλιέργεια, παραγωγή και εμπορία οσπρίων. 

Έχοντας αναλάβει εδώ και αρκετά χρόνια τα ηνία της επιχείρησης η 3η γενια, η επιχείρησή μας συνεχίζει να παράγει και να προσφέρει σε όλη την Ελλάδα όσπρια μοναδικής ποιότητας και γεύσης. 

Πιο συγκεκριμένα σε εμάς θα βρείτε τις περίφημες φακές Εγκλουβής, ρεβύθια, φάβα, μπιζέλια, λαθούρι και πολλά ακόμα όσπρια που δεν πρέπει να λείπουν από την διατροφή σας. 
 

 


 

ΦΑΚΕΣ ΕΓΚΛΟΥΒΗΣ
 
Σ' ένα ορεινό χωριό της Λευκάδας καλλιεργείται εδώ και αιώνες ένα πεντανόστιμο είδος φακής. Το οροπέδιο της Εγκλουβής βρίσκεται σε υψόμετρο 800-950 μ. και τα μικρά χωράφια που σπέρνεται η φακή είναι διαμορφωμένα σε πεζούλες. Είναι οι περίφημες φακές Εγκλουβής.

Σήμερα, η καλλιέργεια εξακολουθεί, με τον κληρονομημένο, παλιό σπόρο, με παραδοσιακό τρόπο, που ελάχιστα έχει αλλάξει. Η ετήσια ποσότητα είναι βέβαια μικρή, κι εξαρτάται αποκλειστικά από τις κλιματολογικές συνθήκες της κάθε χρονιάς. 
 
Η καλλιέργεια (με τον παλιό σπόρο φακής), το βοτάνισμα, η συγκομιδή, η εξόντωση ζιζανίων, το καθάρισμα γίνονται με το χέρι. 

Οι Φακές Εγκλουβής είναι γνωστές για την γεύση τους και την καλλιέργεια τους που μετράει δεκάδες χρόνια στο μικρό χωριό της Λευκάδας.

Στόχος μας είναι να παράγουμε και να σας προσφέρουμε ποιοτικά και ελληνικά όσπρια προκειμένου να βάζετε στο τραπέζι σας όσπρια μοναδικής ποιότητας και γεύσης.
 
 
 
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

για οποιαδήποτε απορία σχετική με τα προϊόντα μας ή για
να μας δώσετε την παραγγελία σας.